Spreaderbeams

Veelzijdige, flexibele en modulaire SpreaderBeams

Dé ideale oplossing voor elke hijsklus is het modulaire SpreaderBeam systeem. De opzet met verschillende basiscomponenten maakt het zeer flexibel, aan te passen aan uiteenlopende hijswerkzaamheden en bied daarmee een enorme flexibiliteit.

De basis van elke oplossing bestaat uit 2 kopstukken en één of meerdere tussenstukken. Hierna is het uit te breide naar verschillende lengtes. Ook is het mogelijk de onderdelen te koppelen om er zo een frame van te maken. Een complete SpreaderBeam bestaat uit 2 kopstukken en één of meerdere tussenstukken.
De tussenstukken zijn in verschillende lengtes leverbaar. De bovenzijde van de SpreaderBeam is voorzien van een transporthijsoog. Deze is NIET geschikt om een SpreaderBeam inclusief last te verplaatsen.


 
Eigenschappen systeem:
·      Modulaire opbouw: stel dé perfecte configuratie samen voor jouw klus
·      Inzet met (meerdere) beams of als frame
·      Efficiënt transport: te vervoeren in losse onderdelen
·      Snelle en eenvoudige montage, door 1 persoon
·      Standaard én maatwerk oplossingen mogelijk
·      Nederlandse handleiding voor gebruik beschikbaar
 

De basis

De samenstelling van een SpreaderBeam of -frame kan worden afgestemd op het soort hijsklus én het gewicht. Om tot de juiste samenstelling te komen vind je in de handleiding grafieken met lengtes vs. maximale gewicht. Hier staan tevens de productcodes bij van onderdelen die je nodig hebt. ·      2 kopstukken & diverse tussenstukken
·      Werklast 15.000 tot 400.000 Kg
·      6 graden hijshoek onder (last)
·      45 of 60 graden hijshoek boven
·      Derde strop tegen doorbuiging (bij lengte > 9 meter)
·      Boutverbindingen meegeleverd (standaard)           
 

Afwerking

De SpreaderBeam onderdelen worden afgewerkt met een high solid epoxy primer, 2K PU hoogglans lak in een RAL kleur naar keuze.

Opties & extra's

Het gebruik van het systeem werkt prettig bij opbouwen, met transport en opslag. Voor al deze activiteiten zijn ook middelen ontwikkeld.
 
Het opbouwen kan al gedaan worden door 1 persoon. Er zijn heftruck-lepelkokers mogelijk  en ook hijsogen om de onderdelen (zonder last!) te verplaatsen. Dit vereenvoudig ook het laden, lossen en transport. Tijdens het transport en de opslag van de SpreaderBeam kan de HMB-sluiting aan het kopstuk bevestigd blijven zitten. De onderste sluiting kan door middel van de 2 stuks borggaten en de lichtgewicht ketting vastgezet worden aan het kopstuk.
 
Voor de opslag van de onderdelen is ook een modulair systeem ontwikkeld dat bestaat uit hanteerbare delen. Naar wens kunnen hoge en lage verdiepingen gecreëerd worden waar jouw systeem in past. Dit open systeem biedt zowel lange beams, als kleinere beams en onderdelen een goede plek.

·      Heftruck-lepelkokers (200x100mm, hart tot hart 900mm)
·      Transporthijsoog aan bovenzijde
·      Opslagsysteem


 

Normen en richtlijnen

·      Hijsgereedschappen NEN-EN 13155: 2020
·      Hijsogen DNV 2.7-3
·      Machinerichtlijn 2006/42/EG
·      Constructiestaal S355 met 3.1 kwaliteitscertificaat
·      Coating C3 kwaliteit volgens NEN-EN-ISO 12944 

Downloads

·      SpreaderBeam brochure
·      SpreaderBeam handleiding
·      SpreaderBeam gewicht vs. lengte grafieken (binnenkort online, zie ook handleiding)
·      SpreaderBeam gewicht vs. hijshoek (binnenkort online, zie ook handleiding)